fredag 31 januari 2014

Vecka 5


Hej!
Nu har det gått en vecka sen jag började på Södra Ängby. Jag har använt tiden till att försöka lära känna både personal och elever. Mina intryck från förra inlägget håller fortfarande, och det var ju skönt. Södra Ängby är en skola med riktigt trevliga elever med en kompetent och positiv personal.

Klart är dock att olika frågor som kräver uppmärksamhet och beslut uppdagas efter hand. Det gäller t.ex. frågor om ledigheter för eleverna och mobiltelefoner. Frågor som egentligen inte borde uppta så mycket tid på en skola men som ofta gör det tyvärr.

Min erfarenhet är att i just dessa frågor så finns det lika många åsikter som det finns individer. Här måste vi alltså omgående klargöra vad som gäller för Södra Ängby. Vi har en policy men tydligt är att den inte känns kommunicerad och klar för alla. Jag lär återkomma.

I torsdags träffade jag också föräldrarådet. Det var en tapper skara på c:a 15 föräldrar som, många av dem, hade lång erfarenhet av skolan.
Det var kul att få möjlighet att presentera sig för dem också men jag hade gärna sett att det kom några fler. Jag tror inte att alla klasser var representerade.

I övrigt så är vi mitt uppe i ett utbyte av många av skolans datorer. Volvo IT har fått förnyat förtroende av staden och som jag har förstått det så kommer elevernas datorer att bli klart vassare än vad de varit tidigare. Gällande lärarna så får vi hoppas att också de snabbas upp.

Sen så är jag glad över skolans samarbete med en skola i Indien. Några av lärarna och Biträdande rektor Olga kommer nästa lördag att åka dit för ett besök. Vår förhoppning är att vi ska få möjlighet att också erbjuda elever att resa senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar