onsdag 20 augusti 2014

Välkomna tillbaka

Härligt att se att skolan fylls upp av energistinna elever igen, som vi har längtat. En skola utan elever är ingen vidare arbetsplats även om vi har utfört bra och viktigt planeringsarbete.

Nya medarbetare
Något ni kommer att märka då ni kommer tillbaka är att vi har en del nya medarbetare på skolan. Vi har främst rekryterat personal på skolans fritidshem men har också anställt en ny kurator och specialpedagog. Rekryteringarna har gått bra så vi är riktigt nöjda med våra nya medarbetare. Trots bristen på pedagoger, som ni kan läsa om i media, så har nog vår skolas goda rykte underlättat för oss i den här processen.

Blanketter
Något ni också kommer att märka, och det gäller då främst nya på skolan. Det är att ni kommer att få med er en massa papper hem som skall undertecknas. Vi är så klart tacksamma för om ni kan se till så att de också kommer tillbaka till skolan så snart som möjligt. Det finns också ett medskick från skolans föräldraförening som vi gärna ser att många anmäler sig till.

Kontakt
Precis som jag försökte göra i våras så är min ambition att kontinuerligt skriva på min blogg. Inläggen kommer ni att kunna se via hemsidan men också via skolans matapp ”skolmaten”.
Arbetslagen informerar som vanligt veckovis och de biträdande rektorerna mer övergripande för respektive stadium.

Ni är alltid välkomna att kommentera eller kontakta mig och/eller de biträdande rektorerna med era synpunkter på verksamheten. Ris, ros eller om ni bara vill bolla några synpunkter eller idéer.

Frånvaroregistrering
I våras införde vi en SMS- tjänst gällande elevfrånvaro. För oss underlättar den tjänsten något oerhört. I stället för att vaktmästaren lyssnar av telefonsvararen registreras i stället sjukdom eller annan frånvaro direkt i skolans frånvarosystem. Här kan alltså läraren direkt se om en elev är sjukanmäld och vi minskar risken för att informationen försvinner och lärarna måste ringa er för att kontrollera var eleverna är.

Har ni bytt kontaktuppgifter är det också viktigt att ni meddelar mentorerna, eller helst själva, går in på Stockholms skolwebb och ändrar.

Sen är det bara att sms:a barnets personnummer till 073-0121740 enligt modellen (ÅÅMMDD-NNNN)

Det fungerar också alldeles utmärkt att ladda ner appen ”frånvaroanmälan” Stockholms stad. Via den så är det ännu enklare.

Organisation
Till detta år så har vi gjort en del förändringar. Vi har bland annat skapat tydligare arbetslag samt startat en utvecklingsgrupp med representanter från dessa. Dessa kommer bl.a. att samarbeta med skolans förstelärare för att driva på skolans utvecklingsarbete. Hemsidan är inte riktigt uppdaterad med alla namn ännu men det är på gång.


Jag hoppas att ni är lika förväntansfulla som jag över detta nya läsår. Det är en riktigt positiv stämning på skolan och vi känner alla att vi har en positiv tid framför oss. Inte minst eftersom alla politiker just nu verkar tävla om att erbjuda bästa villkoren för skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar