tisdag 18 augusti 2015

Då kör vi igen

Jag ser fram emot ett härligt läsår. Som jag skrev i mitt brev, som ni fick på mejlen, förra veckan så kommer några av eleverna att få möta nya lärare och pedagoger. På radion i morse, tisdag, kunde man höra hur stora svårigheter de flesta skolor i staden har med sina rekryteringar. Vi har det bra, det vill jag lova.

Det här skapar dock incitament för många lärare att röra på sig. Trots försök till att begränsa löneglidning i staden så är det just detta som ofta sker.

Med hänsyn till detta så är det oerhört glädjande för oss att våra pedagoger stannar. Vi har bra stämning på skolan och många trivs. Som på alla stora arbetsplatser så finns det så klart saker att utveckla ytterligare, men generellt sett så är det verkligen så.

På grund av det här så kommer många elever i staden att få möta nya pedagoger. Så blir det hos oss också i några fall. Det är absolut inget självändamål, men när vi ska få allt på plats så är det många parametrar som vi ska ta hänsyn till.

För oss handlar det alltså inte primärt om att vi behöver ersätta befintlig personal. Vad det alltid handlar om, när vi flyttar personal, det är att vi försöker skapa den bästa lärmiljön för alla elever. Alla pedagoger har olika styrkor och alla elever har olika behov, så för att få det bästa av allt så kan vi behöva flytta någon pedagog ibland.

Vi flyttar inte elever av dessa skäl.

Vi har haft en riktigt bra uppstartsvecka. I fredags fick vi bl.a. en förmiddag med fokus på jämställdhet. Vi kommer att arbeta vidare med detta under hösten för att lära oss mer om hur vi kan, för att citera vår föreläsare Maria Hulth, ge eleverna 100 möjligheter i stället för två.


Jag ser också fram emot ett fortsatt gott samarbete med alla ni föräldrar. Tänk att ni skickar det bästa ni har till oss. Ett ansvar vi tar på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar