fredag 11 april 2014

Äntligen påsklov


Sista veckorna innan lovet har varit lite tunga här på skolan. Många har varit sjuka och lärarna har trollat med knäna för att ändå få till en bra undervisning. Tack och lov så kommer då ett litet lov och reder ut det hela. Vi får verkligen hoppas att både elever och lärare kan komma tillbaka efter lovet med nya friska krafter.

Själv kommer jag att ägna stor del av nästa vecka till att gå igenom resultaten av brukarenkäten, den kom precis. Ni kommer kanske ihåg att ni svarade på en enkät från staden i januari/februari. Dessa resultat är så klart mycket viktiga för oss. De är det verktyg vi lokalt behöver för att se hur vi utvecklas mot en skola i världsklass.

Det som kan vara problematiskt är när man jämför uppgifterna mellan skolor. Min erfarenhet är att skolor kan ha rätt stora kulturella skillnader. Det som kan upplevas som bra på en skola kan upplevas som mindre bra på en annan. Detta trots att de faktiska förhållandena kan vara de motsatta. När sen resultaten hamnar i tidningarna så tenderar dessutom den kulturella skillnaden att öka ytterligare.

Det är med en spänd förväntan jag ska ta mig an resultatet. Vi vill ju alla ha den bästa skolan för våra gemensamma barn.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar