fredag 13 mars 2015

Pi idag

Idag kan vi höra om skolan igen.

En av våra största utmaningar är de särbegåvade eleverna. Att inom skolans väggar lyckas entusiasmera de elever som redan kan det mesta är inte alltid så lätt, men en viktig och spännande utmaning.

På Ekot i morse kunde vi höra en professor i specialpedagogik tala om att många skolor har svårt med detta. På frågan om vad skolorna kan göra så kom det uttömmande svaret att skolorna måste ha förståelse för elevens situation. Jo det har vi.

Skolverket har fått i uppgift att via utredningar servera allmänna råd kring detta. Den skriften ser vi fram emot.

Jag har svårt att tänka mig att det kommer att handla om annat än pedagogernas lyhördhet och flexibilitet och skolans förmåga att individualisera arbetsuppgifterna så att eleverna oftast kan göra samma uppgifter, men på olika nivå. Något som många lärare redan brottas med att få till och ofta faktiskt lyckas med.

För övrigt firade vi Pi idag. Jag fick äran att inleda dagen. Det var tydligen första gången alla elever, från alla årskurser, samlades i aulan samtidigt. Med viss bävan för kaos kunde vi konstatera att det gick alldeles utmärkt.

Många elever kämpade idag med att slå Chau Lus rekord på 38000 decimaler. Några är på g men har en liiiten bit kvar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar