fredag 17 april 2015

Bra saker

Ibland händer det bra saker. 

Eftersom vi ökar elevantalet på skolan så tog vi chansen och sökte extrapengar. Vi kommer ju att behöva investera i skolmöbler och andra inventarier till hösten då vi blir några fler. Och vad hände?

Jo, vi fick 342 000:-

Nu håller vi som bäst på att inventera hur vi har det, och vill ha det, i klassrummen, för att få till så bra lärandemiljö som möjligt.

Vid sådana här tillfällen känns det riktigt bra att tillhöra en så stor organisation som utbildningsförvaltningen. Man kan aldrig räkna med det men, plötsligt så händer det”.

På en annan nivå så förekommer annat.

I morse kunde vi på radion höra skolministern diskutera de stora skolfrågorna. "Vilka regler ska gälla för mobiltelefoner"?

Riktlinjer är alltid bra men med rätt stor erfarenhet av dylika frågor så vet jag att regeldiskussioner har en tendens att aldrig ta slut. Vi får vara glada för att de också talar om annat. Annars lär inte mycket hända från den fronten.

Gällande just regler så har skolan uppdraget att göra regler för både skolan som helhet och regler som ska gälla i klassrummet, vilket kan bli svårt när också detaljreglerna kommer från regeringen.


Min erfarenhet säger att problem med mobiler handlar om ledarskapet i klassrummet. De flesta lärare har inga svårigheter med detta och de som har, de måste vi hjälpa. Det finns så mycket positivt med den tekniken som mobiltelefonerna erbjuder så tog vi bort dem så skulle många elever med svårigheter få det än svårare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar