fredag 11 september 2015

Vi växer

Idag funderar vi massor på hur vi ska manifestera vår solidaritet med alla flyktingar som kommer till vårt land. Det kommer att bli något under hösten.

Många har dock redan uppmärksammat detta i sina klasser och det finns ett stort engagemang hos eleverna.

Skolans svårigheter och behov blir ganska bleka i den jämförelsen.

Som jag berättat tidigare så förbereder vi oss för att kunna ta emot ensamkommande flyktingbarn. Vi börjar få trångt men måste tänja våra gränser för att hjälpa alla vi kan. Det kommer att bli en utmaning

Det har nu gått några veckor sen skolstarten. Vi märker att vi redan blivit fler. I dagsläget är vi 717 elever. Det är drygt 60 fler än förra året.

Kraven är stora på att vi ska ta emot ännu fler i framtiden. Det här är dock angenäma problem.

Fler elever ger mer intäkter och nu funderar vi så klart på hur vi bäst ska nyttja dessa.

Vi letar febrilt efter den bästa specialläraren för att ge ett exempel. Viktigast är att skapa den bästa skolan för alla våra elever. Fler elever ger oss större möjligheter till detta.

Nästa vecka har vi föräldramöten. För mig är det viktiga möten. Så klart viktigt för att ni får möjlighet att träffa era barns pedagoger men också viktigt för att ni ska välja klassrepresentanter till föräldraråden.

Väl mött på tisdag. Torsdagen föräldramöte sker i klassrummen enbart. Jag kommer inte att ha möjlighet att vara med den dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar