torsdag 8 februari 2018

Angående rökning

Hej!

I måndags 180205 kunde man läsa i dagens nyheter att Södra Ängby skola tillåter rökning. Grunden till slutsatsen som reporten tog kommer från en undersökning som länsstyrelsen gjorde i november och december bland annat på vår skola. I artikeln framkommer att det på många skolor är tillåtet att röka. Det ska också finnas rökrutor och askkoppar för elever och personal.
Vill med detta brev kommentera detta.
Jag skulle aldrig uttala mig om att jag vet hur många elever som röker. Dock vet jag att vi har ganska bra koll på huruvida de skulle göra det på skolgården. Här känner vi inte igen oss. Under de senaste åren har sådan information aldrig nått mig. Det kan ju så klart hända ändå, men ganska osannolikt.

När det gäller rökning finns det dock statistik att härleda till. Detta kommer från stockholmsenkäten där elever i åk 9 svarar på olika frågor där bland annat rökning utvärderas. Här ser det ganska bra ut, inte alls i linje med dagens artikel.


Vi tar så klart allvarligt på alla signaler om att elever röker. Kommer det till vår kännedom så kommer vi absolut att höra av oss till er vårdnadshavare till det barn det berör. Att vi har så mycket lägre siffror än staden generell är självklart positivt men för varje barn som börjar röka negativt.

Vill ni läsa artikeln så kan ni läsa den här.
Fyra av tio skolor bryter mot rökförbudet https://www.dn.se/sthlm/fyra-av-tio-skolor-bryter-mot-rokforbudet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar